Anlaşmalı Protokol Bozulur Mu?

Anlaşmalı Protokol Bozulur Mu?

Anlaşmalı Protokol Bozulur Mu?

Anlaşmalı protokol bozulur mu sorusu, anlaşmalı boşanma davası açmayı düşünen kişiler tarafından sorulmaktadır. Birçok kişi boşanma avukatı ile çalışmamak için internet üzerinden bulduğu protokol örneklerini kendilerine göre uyarlayarak hazırlayıp mahkemeye sunmaktadır. Ancak bu yöntem, hukuki açıdan kayıpların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden boşanma avukatı aracılığıyla anlaşmalı boşanma davası açılmalı ve anlaşmalı protokol hazırlanmalıdır. Aynı şekilde hazırlanan bu protokolün bozulabilmesi de mümkündür. Böylelikle anlaşmalı boşanma davası iptal olmaktadır. Eğer halihazırda açılmış davanın sonucu kesinleşmemiş ise, dava sırasında boşanmanın iptali istenebilmektedir. Öte yandan dava gerçekleşmiş ve kesin bir sonuca ulaşılmış ise anlaşmalı protokol bozulamamaktadır.

Boşanma Davasında Gerekçeli Karar Ne Zaman Çıkar?

Boşanma davası ile ilgili olan kararlar, taraflara sözlü olarak bildirilmektedir. Mahkeme tarafından bildirilen bu kısa kararın sonrasında ise boşanma davasının gerekçeli kararının 30 gün içerisinde yazılması ve her iki tarafa da tebliğ edilmesi gerekmektedir. Bu tebligatların posta yoluyla iletilmesi ise sürecin uzamasına neden olmaktadır. Sürecin uzamasının bir diğer nedeni ise mahkemelerdeki iş yoğunluğudur. Bu yüzden boşanma avukatı ile çalışılarak süreç daha hızlı bir şekilde işleyebilmektedir. Aynı şekilde süreci hızlandırmak adına taraflar mahkemeye ulaşarak gerekçeli kararın, elden tebliğini talep edebilmektedir. Böylelikle posta süreci için gereken vakit ortadan kaldırılarak daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşılabilir. Tebliğin alınmasından sonra ise 2 hafta içerisinde kararın taraflar tarafından istinaf edilmemesi koşulunda boşanma kararı kesinleşmektedir.

Anlaşmalı Boşanmada Temyiz Ne Kadar Sürer?

Anlaşmalı boşanmada temyiz süresi ortalama 15 gün sürmektedir. Çünkü anlaşmalı boşanma davalarında herhangi bir delilin gösterilmesine gerek yoktur. Ancak bu sürenin daha da kısaltılabilmesi taraflara bağlıdır. Çünkü taraflardan biri temyizden feragat dilekçesini mahkemeye verebilmektedir.Böylelikle feragat tarihinden sonra temyiz süresinin beklenmesine gerek kalmamaktadır. Bu açıdan bir boşanma avukatı ile çalışarak temyizden feragat dilekçesi yazıp kararın kesinleşme süreci kısaltılabilmektedir. Bu sayede temyizden feragat dilekçesi ile dilekçenin teslim edildiği gün boşanma kararı kesinleşmiş olacaktır. Daha detaylı bilgi için ise anlaştığınız boşanma avukatı ile iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Bloglar

Ankara Boşanma Avukatı

2021-06-29 16:41:21

Ankara Boşanma Avukatı
Ceza Avukatı Nedir?

2021-06-29 16:39:40

Ceza Avukatı Nedir?
Ceza Avukatı

2021-06-29 16:38:15

Ceza Avukatı
Ankara Avukat Arıyorum

2021-06-29 16:36:33

Ankara Avukat Arıyorum
Bayan Boşanma Avukatı

2021-05-24 08:55:26

Bayan Boşanma Avukatı
Whatsapp
Bizi Arayın!