İş Davalarında Zorunlu Arabuluculuk Nedir?

2020-10-01 09:20:57

İş Davalarında Zorunlu Arabuluculuk Nedir?

  Son sekiz senedir hukuk sistemine girmiş olan arabuluculuk hizmeti sayesinde artık uyuşmazlığın tarafı olan kişiler mahkeme görmeden karşılıklı, en doğru şekilde anlaşma yoluna giderek uzlaşırlar. Bu durumda yardımcı olacak kişi de yine avukat olan arabulucu avukatıdır. Hızlı, kesin ve etkili sonuç almak içinde zorunlu arabuluculuk ile ihtiyari arabuluculuk diye adlandırabileceğimiz iki farklı hizmet vardır. Söz konusu olan kanuna göre ticaret davalarında ve iş hukuku kapsamına giren davalarda oluşan uyuşmazlık için dava yoluna gitmeden önce arabuluculuk hizmeti görmek şarttır. Eğer ki arabuluculuğa gitmeden evvel dava açılmazsa mahkeme artık dava şartı yokluğu gerekçesiyle reddeder. Arabuluculuk Ücreti Nedir? Hukuki bir uyuşmazlığın ve de sorunun çözülmesi amaçlı olarak görülen bir davada uyuşmazlığın çözülmesi amacıyla zorunlu veya ihtiyari bir şekilde görülmesi gereken arabuluculuk hizmeti tarifesi bulunmaktadır. Saatlere göre fiyat ve de ücret gerektiren bu tarifeye göre ilk 2 saat adalet bakanlığı tarafından ödenmektedir. Taraf sayısında göre de değişen tarife genel anlamda aile hukuku ve de işçi-işveren uyuşmazlıklarında işler. 2 kişinin taraf olması durumunda saat başı 170 tl 3-5 kişinin taraf olması durumunda 350 tl, 6-10 kişinin taraf olması söz konusu ise 380 tl dir. 11 ve daha fazla kişinin taraf olması…

2020-03-20 12:24:36

Arabuluculuk Komisyonu

Anlaşmazlıkların arabuluculuk yoluyla çözümü 2012 yılından bu yana artık mümkün. Elbette tarafların en fazla merak ettiği konuların başında arabuluculuk komisyonu miktarı geliyor.  İsterseniz konunun detaylarına geçmeden önce arabuluculuk nedir kısaca izah edelim. Arabulucu kişi güvenilirlik ve gizlilik esasına göre hizmetler sunar ve tarafların bir araya gelmesini sağlar. Ayrıca başvurulan arabulucunun mesleğinde 5 yıllık deneyimi bir avukat…

Arabuluculuk Komisyonu
Arabuluculuk Masrafları

2020-03-20 12:11:08

Arabuluculuk Masrafları

Hukuk literatürüne 2018 yılında giren arabuluculuk kanunu mahkemeye gidilmeden önce sorunların çözülmesini hedefliyor. Tabii arabuluculuk masrafları bu yöntemi tercih etmek zorunda kalacaklar veya tarafların üçüncü kişinin hakemliğini kabul etmeleri durumunda akla gelen ilk soru başlığını oluşturuyor. İzninizle bu noktada küçük bir hatırlatma yaparak konumuza devam edelim. Hukuk büromuza başvurmanız durumunda arabuluculuk hizmetlerimizden maksimum düzeyde yararlanabilir ve hukuki destek alabilirsiniz. Şimdi isterseniz arabuluculuk masrafları konusunu ve diğer detayları sizlere aktarmaya çalışalım. Öncelikle bu yasa ile ilgili olarak bilinmesi gereken en önemli kavram bazı özel hukuk uyuşmazlıklarında bu yönteme başvurmanın zorunlu olduğudur. Sözgelimi ticari davalarda, ihbar ve kıdem tazminatı konularında, çalışanların senelik izinleri ile ilgili sorunlarda ya da fazla mesai ücretleri gibi problemlerin çözümünde arabuluculuk yöntemi kullanılmak zorundadır. Aksi takdirde dava açılması için yapılacak başvurular mahkeme tarafından geri çevrilecektir. Arabuluculuk Masraflarını Kim Öder Elbette bu yöntemi kullanacakların merak ettiği bir başka soru arabuluculuk masraflarını kim öder konusudur. Kısaca bu konu hakkında da bilgilendirme yaptıktan sonra ikinci başlığa, yani ihtiyari arabuluculuk…

2020-03-20 12:02:33

Arabuluculuk Merkezi

İş hukuku ve özel hukuk kapsamında bir sorun ile karşı karşıya iseniz ve bu sorunun çözümüne yönelik olarak bir arabuluculuk merkezi arıyorsanız şu an bulunduğunuz web sayfamızın çok doğru bir adres olduğunu hemen belirtelim. Çünkü sizlere profesyonel düzeyde hukuki destek sağlıyoruz ve arabuluculuk hizmetlerimiz bulunuyor. Dilerseniz öncelikle sistem hakkında sizleri bilgilendirelim ve daha sonra konumuzun diğer ayrıntılarına geçelim.…

Arabuluculuk Merkezi
Arabuluculuk Ne Demek?

2020-03-20 11:37:19

Arabuluculuk Ne Demek?

Yürürlüğe girdiği günden bu yana pek çok uyuşmazlık konusunu çözüme kavuşturan arabuluculuk sistemi sayesinde taraflar çok daha kısa sürede sonuca gidebiliyor.  Peki, arabuluculuk ne demek? Ve bu sistem hangi avantajları içeriyor. Bu ve benzeri soruların yanıtlarını aradığımız yazımızı konuyla ilgilenenlerin dikkatlice okumalarını öneriyoruz efendim. Çünkü önyargıdan uzak ve tarafsız arabulucu kişi, olayı objektif açıdan değerlendirerek tarafların bir konsensüs sağlaması için çaba göstereceğinden bir anlamda hukuki danışmanlık görevini de yerine getirmiş oluyor. Eğer sizlerin de kanunla belirlenen çerçevede bir arabuluculuk hizmetine ihtiyacınız bulunuyorsa hukuk büromuzun bu anlamda sizlere profesyonel destek sağlayabileceğini hemen belirtmiş olalım. Arabuluculuk Hizmeti Kimler Tarafından Verilebilir? Dilerseniz bu noktada arabuluculuk hizmeti nedir? Ve kimler arabulucu olabilir konusunda sizleri aydınlatalım. Konuyla ilgili olarak öncelikle bilinmesi gereken kavram, arabuluculuk hizmeti verecek kişinin hukuk fakültesini bitirmiş ve avukatlık mesleğinde en az 5 yıllık geçmişi olması gerektiğidir. Tabii bir yanlış algılamanın önüne geçmek adına hem en önemli bir detayı daha sizlerle paylaşalım. Arabulucunun uyuşmazlıkla ilgili konularda kendisine başvuran tarafların lehine ve aleyhine karar…

2020-03-20 10:57:42

Arabuluculuk Ne Yapar?

Bazı dava türlerinde mahkemeye gidilmesine gerek kalmadan arabuluculuk yöntemi ile sorunun çözümü mümkün olabiliyor. İşte arabuluculuk sistemi tamamen bunun için geliştirildi. Peki, arabuluculuk ne yapar veya nasıl bir hizmet üretir. Yazımız bu sistemden faydalanmak isteyenlerin aradığı yanıtları bulması için kaleme alındı ve konuyla ilgilenenlerin baştan sona okumalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü oldukça faydalı…

Arabuluculuk Ne Yapar?
Whatsapp
Bizi Arayın!