Noter vasiyetname ücreti ne kadar?

2020-10-01 09:24:32

Noter vasiyetname ücreti ne kadar?

Noter huzurunda ve de 2 tanık önünde resmi bir şekilde hazırlanan vasiyetnameye resmi vasiyetname denir. Vasiyetname yazma başkaca yollarla da yapılsa da elle yazma, sözlü gibi yöntemleri de olsa en güvenilir ve de sağlıklı yöntem olarak resmi vasiyetnamede dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Bu işlemin yapılacağı resmi memur olan noter ise noterliklerde bulunan memurlardır. Dolayısıyla da işleminizin türüne göre 700tl’den başlayıp 3000 tl’ye kadar varan bir masraf bulunmaktadır. Detaya ve de ihtarnamenin türüne göre de fiyat değişkenlik göstermektedir. Saklanılacak olan emanetler için her yıl değişen ve de bir fiyatlandırması olan bir ücret alınmaktadır. Vasiyetname Geçerlilik Süresi Ne Kadar? Vasiyetname düzenleme yetkisi ölüme bağlı tasarrufta bulanacak olan kişiye ait olup belirli usulleri ve de şartları takip etmelidir. Kanunda belirtilen koşullar oluşmadığı sürece eski vasiyetname hem geçerliliğini korur hem de geçerlidir, yeni bir vasiyetname yazıldığı zaman ise eski vasiyetname geçerliliğini yitirir. Dolayısıyla da vasiyetnamenin geçerliliği ile ilgili sınırlayıcı bir şey yoktur ancak iptali için bu durum söz konusu değildir. Söz konusu olan vasiyetnamenin açılması ve okunması kararı kesinleştikten sonra 1 senelik bir süre başlar, bu zamanaşımına uğrayan süre için de de kişi…

2020-04-23 17:58:51

Dilekçe Nedir?

Dilekçe yazımı bir isteği, bir şikâyeti iletmek ya da bir konu hakkında bilgi vermek için resmi ya da özel kuruluşlara, gerçek ya da tüzel kişilere imza ile yazılan anayasal hakkımız olan başvuru yazılarıdır. Cevap almak istediğimiz konularda dilekçe yoluna başvurmamız gerekmektedir. Özellikle resmi ve kurumsal ilişkilerde sağlıklı bir iletişim yöntemidir. Dilekçe Neden Yazılır? Dilekçe aslında resmi mektup türlerine girmektedir.…

Dilekçe Nedir?
Başka İldeki Mahkemeye Dava Dilekçesi Örneği

2020-04-23 17:52:32

Başka İldeki Mahkemeye Dava Dilekçesi Örneği

Başka ildeki mahkemeye dava dilekçesi yazacaksınız bunun bazı hukuki kuralları vardır. Yetkili mahkemeler, yaşanılan olayların vuku bulduğu şehirlerdeki mahkemelerdir; ancak bazı durumlarda bulunduğunuz şehirdeki mahkemede değil, başka bir şehir mahkemesinde dava açmanız gerekmektedir. Bu yazımızda size başka şehirde bir dava açmanız için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Başka İldeki Mahkemeye Dava Dilekçesi Nedir? Başka İldeki mahkemelere dava açmak Hukuk Mahkemeleri Kanunu kapsamında değerlendirilir. Olay konusunun vuku bulduğu ilde bulunamıyorsanız ve başka bir ildeki mahkemeye başvurmak istiyorsanız muhabere kanalını kullanmanız gerekmektedir. Muhabere usulü hukuki prosedürler arasında yer almaktadır ve bu kanal ile dava dilekçenizi başka şehirdeki yetkili mahkemeye gönderebilirsiniz. Bulunduğunuz yerden başka yerdeki mahkemelere dilekçe verebileceğiniz davalar: Aile Hukuku, Ticaret Hukuku, Miras hukuku, İş hukuku, Gayrimenkul hukuku gibi konulardır. Başka ildeki mahkemeye dava dilekçesi yazıp hazırladıktan sonra, dava ile ilgili delil, tanık vb. evraklarınızı da hazırlayıp muhabere kanalıyla gönderebilmektesiniz. Bundan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamamaktasınız. Eğer başka bir ilde boşanma davası açmak istiyorsanız; aile mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Dava başvurusu yapacağınız ilde aile mahkemesi yoksa nöbetçi Asliye Mahkemesi'ne başvurmanız gerekmektedir. …

2020-04-23 17:50:52

Asliye Hukuk Davası Dilekçesi Örneği

Asliye Hukuk Davası Dilekçesi Örneği Asliye Hukuk Davası Dilekçesi yazmak istiyorsanız; hangi davaların bu mahkemeye ait olduğunu merak ediyorsanız size bu konu da yardımcı olmaya çalışacağız “malvarlığı haklarına ilişkin davalar “ve Şahıs varlığına ilişkin davalar olmak üzere 2 kategoriye bakmaktadır. Özel hukuk uyuşmazlıklarına bakan tek hakimli, diğer hukuk mahkemelerinin bakmadığı davaların görüldüğü mahkemelerdir. Asliye Hukuk…

Asliye Hukuk Davası Dilekçesi Örneği
ANLAŞMALI BOŞANMA DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ 2020

2019-10-21 22:57:31

ANLAŞMALI BOŞANMA DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ 2020

ANLAŞMALI BOŞANMA DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ 2020Aşağıda sizlerle örnek bir boşanma dilekçesi şablonu paylaşacağız. Ancak bu şablon boşanma dilekçesinin olması gereken unsurlarını taşıması için sizlere yardım amaçlı hazırlanmış bir şablondur. Boşanmanıza karar verilebilmesi için yeterli değildir. İçeriğinin mutlaka hukuki bilgiye sahip, Yargıtay Kararları ışığında boşanma davalarını takip eden kişilerce doldurulmasını ve izahatlerde bulunulmasını tavsiye ederiz.  ANKARA (Hangi şehir yetkili ise) NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE DAVACI                               : İsim, TC Kimlik No, AdresDAVALI                               : İsim, TC Kimlik No, AdresKONU                                : Anlaşmalı olarak boşanma talebimize ilişkindir.AÇIKLAMALAR                 :Evliliğin başlangıç tarihi ve boşanma talebi hukuki gerekçelerle yazılmalıdır. HUKUKİ SEBEPLER          : TMK, BK vesairHUKUKİ DELİLLER           : Tanık, yemin, bilirkişi, nüfus kayıtları,…

Whatsapp
Bizi Arayın!